Flotte opplevelser rett utenfor døren

Tønsberg, Norges eldste by, er det naturlige knutepunktet i Vestfold og kan by på mange flotte opplevelser. Et moderne bysentrum med et bredt utvalg av forretninger og restauranter, et flott torg, et av Norges flotteste biblioteker, mange parker og skjulte historiske perler spredt rundt i hele byen.

Sett deg på brygga, nyt livet

Tønsberg, Norges eldste by, er det naturlige knutepunktet i Vestfold og kan by på mange flotte opplevelser. Et moderne bysentrum med et bredt utvalg av forretninger og restauranter, et flott torg, et av Norges flotteste biblioteker, mange parker og skjulte historiske perler spredt rundt i hele byen.

Naturperle og nasjonalpark

Skjærgården utenfor Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme er kanskje Norges vakreste. Så spesiell er den at i 2013 ble de omtrent 500 øyene og holmene offisielt opphøyet til nasjonalpark. Færder nasjonalpark er enormt populær blant båt- og hyttefolk, friluftsnytere, turister og fastboende tønsbergensere og nøttlendinger. 
Du finner alt fra små viker du kan gjemme deg bort i, til noen av landets flotteste strender, til renskurne svaberg og det åpne havet.

Du går på norgeshistorie

Norges eldste by er kjent for sin vikinghistorie. Ikke langt utenfor byen fant man tidlig på 1900-tallet verdens flotteste vikingskip, Osebergskipet. I dag er er vikingarven fulgt opp av en stiftelse som hele året bygger vikingskip på Brygga. 

Men Tønsberg er mer enn bare vikinghistorie. Byen er også en middelalderby. På 1200-tallet var byen et viktig sentrum for handel og politikk i Norge. Festningen på Slottsfjellet var sannsynligvis også datidens største og sterkeste festning i Norge. 

Vestfolds beste shopping

Tønsberg har et kompakt bysentrum og et omfattende tilbud av forretninger, 
alt fra små spennende butikker til de store og kjente kjedene. Et av landets største kjøpesenter finner du også midt i byen – i gangavstand fra Wilhelmsen House.

Rett i nærheten, i gågaten, finner du byens nyoppussede torg. Der ligger også det relativt nybygde kjøpesenteret Foyn.

 

BESØK Farmandstredet OG Foyn

Du må opp på slottsfjellet

Et landemerke, ikke bare for Tønsberg, men også langt utenfor byens og fylkets grenser. Der finner du middelalderhistorie knyttet til borgen på fjellet. Hvis du tar beina fatt opp på fjellet, kan du gå helt opp i toppen av tårnet og nyte naturopplevelsen og en fantastisk utsikt over byen og områdene rundt Slottsfjellmuseet

Slottsfjellet blitt en viktig kulturarena. Hvert år arrangeres Middelalderfestival og Slottsfjellfestivalen på og i det fredede området.

Med våren kommer tivoli

Siden starten i 1968 og frem til 2014 har Tønsbergfestivalen vært vårtegnet i Tønsberg. Med populære artister, tivoli og ustillere i fler haller, er det noe for en enhver smak for hele familien. Festivalen holdes i et naturskjønt turområde, Tønsbergs byskog: Frodeåsen/Stenmalen med et stort nett av stier og flere damanlegg.

Oseberg kulturhus på brygga

Oseberg Kulturhus ligger rett ved bryggekanten. Kulturhuset kalles «byens kulturelle storstue». Ikke uten grunn. Det holde konserter, festspill, messer, utstillinger, konferanser og seminarer der, hele året.

BESØK BILLETTSERVICE FOR PROGRAM

 

Svømming & bading for alle

Kommunens svømmehall, Tønsberg Svømmehall, med to fullstørrelses basseng, treningsrom og badstuer, er det nærmeste alternativet hvis du vil trene eller bare slappe av i vannet.

Foretrekker du heller boblebad og spa er ikke Level langt unna.

Idrettsparken i skogen

Greveskogen Idrettspark ligger nydelig til i kanten av Greveskogen mellom Hortensveien og Greveskogen Videregående skole. Den består av løpebane med kunststoffdekke, lengde og hoppgrop, areal for høyde og kast. Indre bane har en av Vestfold beste gressmatter for både fotball og kasteøvelser.
Ikke langt unna ligger Gressbanen, et moderne stadioanlegg og byens storstue for fotball.

Tønsberg ishall stadion

Tønsberg Ishall drives av en stiftelse med Tønsberg ishockey og TT kunstløp. Det er bare å tre på seg skøytene. Hallen er nemlig åpen for publikum hver eneste dag. Rett utenfor ishallen ligger Tønsberg Stadion. En utendørs kunstisbane som holdes åpent hver dag for publikum og organisert aktivitet i cirka tre måneder, fra rundt 1. desember til rundt 1. mars.